top of page
Toppen2
4251798f739b106b64c13766dce66f1e.jpg
3bbe4862badc446dad84579108e481c7.jpg

Oppgavetekst

 I denne oppgaven skal dere presentere en interiørløsning til det nye lokalet til butikken Dapper. Dapper ligger nå på Grünerløkka, Nordre gate 13, og skal flyttes til et nytt lokale litt lenger ned i samme gate, Nordre Gate 20-22. 

Dapper selger klær, sko, sekker og «grooming» produkter, i urban stil/streetwear. Foreløpig har de størst utvalg av produkter og varer til menn, men også en del unisex. De selger varer fra flere forskjellige merker. Merkenes opprinnelse er Europa, Japan og Amerika. De er opptatt av kvalitet, god service og bærekraft. Merkene de selger ligger derfor i en høyere prisklasse og de jobber med produsenter som driver en bærekraftig produksjon.

Stil og materialer​

 • Betong og treverk 

 • Industrielt (ikke for industrielt mtp. at det er et nybygg) 

 • Enkelt, nordisk og kanskje noe japanske inspirasjoner 

 • Mer moderne enn dagens butikk 

 • Funksjonelt, gjerne rimelige materialer. Trenger ikke se eksklusivt ut 

Butikklokale

 • Kasse/disk 

 • Prøverom 

 • Racks som skal være flyttbare og fleksible med en lengde på 1,5 til 2 m 

 • Ca. 20 meter med heng 

 • Mye hylleplass og bord til ulike produkter 

 • Det er ønskelig at alle installasjoner er flyttbare og gjerne modulbasert 

Butikklokale

 • Te-kjøkken 

 • Kontorplass med hev/senk-pult 

 • Pakkedisk 

 • Pauserom/sone. Her bør det være mulig for maks tre å spise samtidig. 

 • (Bøttekott) – hør med Linda 

 • Avse plass til lagerautomat. (hvor kommer denne til å stå?) 

Kundens ønsker

finer-ask.jpg
crop_concrete-018.jpg
DSCF1984.JPG
Ideen bygger på at butikken skal være svært fleksibel og funksjonell for de ansatte. Alt av racks og display kan flyttes. Det er kun kasse, prøverom, vindusutstilling og display på mesaninen som er fast. Jeg kom frem til en løsning som utnyttet mye veggplass. Dette er et modulsystem som henger på veggen der en kan flytte rundt på alt av racks, hyller, knagger og blomsterkasser. Dermed kan en alltid tilføye eller ta bort racks og hyller. Jeg fikk til en løsning med 20 meter racks, slik kunden ønsket, Pluss at det er mulig å legge til enda flere. Utrykket jeg har valgt vil jeg si er en blanding av minimalistisk, nordisk og  industrielt. Noe jeg synes passer til utrykket butikken har ønsket seg i form av hva de har skrevet i spekken og i forhold til referanse-butikkene. Jeg har lagt vekt på at butikken skal virke lett,  åpen og ikke for stiv og overveldene.
Utrykket er en blanding av minimalistisk, nordisk, industrielt og japansk, slik kunden ønsket. Klesracks på gulv og vegg sammen med betong på gulv og vegg. Materialene består av hvitpigmentert ask-finér, kobber, skinn og lin. Alle materialene er ekte naturmaterialer. Harde materialer som metall og betong mot myke som tre, lin og hud.
Konsept-01.png
Modulvegg

Modulveggen vil bestå av en ask finerplate med hull som en kan henge racks, hyller og knagger på. Samt mulighet for å henge små blomsterkasser. Racksene og knaggene er laget av kobberrør av gjennvunnet kobber. Hyllene vil være laget av sponplater dekket med ask finer. 

Image 03.png
Hyller

Mellom bar og butikk vil det vær hyller med plass til mindre produkter. Over hyllene skal det være en skinne med 3 skyvedører, som kan lukkes for å stenge butikken når baren holder åpent. 

Image 07.png
portfolio_møbleringsplan.png
I første etasje vil det være en modulvegg, løse racks, display, hyller, prøverom og kasse. Modulveggen vil ha hyller med knagger og racks som kan flyttes, legges til eller tas bort. I tillegg kan en henge opp små blomsterkasser i veggen. Det vil også være løse racks på gulv og et display til utstilling av diverse. Displayet er også flyttbart, slik vil alt i 1. etasje være flyttbart. Til sammen vil det være 18 meter racks i 1. etasje.

Plan 1

Mesanin

På mesaninen  vil det være en del bord tilhørende vinbaren i tillegg til deler som tilhører butikken. Lagerheisen er dekket av et spesialbygget display i ask finer, hvor en kan utstille diverse. Det vil også være 2 meter med racks. Mesaninen vil ha en del plass slik at en kan sette inn flere bord til vinbaren om det trengs, eller om en skal utstille større produkter, som f.eks sykkel. 
Møbleringsplan_2._Etasje.png
Eivind Haukjem AS_20190504_144628.png

Flyvende display.

I første etasje vil det være et display i midten av rommet som er flyttbart. Her kan det legges klær og andre produkter. Displayet vil også ha en innfelt skinnpute en kan sitte på. Den vil ha en inntrukket sokkel som gir den et svevende uttrykk i en japan inspirert stil. Dette displayet skal også være dekket av ask finer. 
Eivind Haukjem AS_20190504_145010.png

Display på mesanin.

Det vil være en speiallaget innramming av lagerheisen. Denne vil bli laget til et display for utstilling av klær. På høyresiden vil det være et mellomtrinn til å legge klær på, mens på venstresiden er det tenkt å ha en pute i skinn som en kan sitte på. Displayet vil bli dekket av ask finer. 

Se også...

Image 06.png
Dag og Natt

En konsept oppgave der dag er natt og natt er dag.

Image3_003.jpg
Bacheloroppgave

En ungdomsskole for bedret helse. Oppgaven tar for seg den pågående debatten rundt åpenhet og transparens i skolaanlegg. 

bottom of page